Monitoarele mini LED au intrat cu mare tam-tam pe piata in urma cu ceva ani, insa cumva au disparut destul de abrupt din focusul producatorilor, dar si al publicului.
Si sunt mai multe motive care au adus in situata amintita. Pe langa pretul ridicat, panel-urile celor de la Samsung, anume cele QD-OLED, au fost adoptate de mare parte de producatori de monitoare. Si usor usor, pare ca si publicul se indreapta tot acolo.
Insa azi, dupa aproape un an de zile, imi trece pragul iar un monitor cu panel mini LED. Ma rog, in teorie, dar despre asta o sa vorbesc ceva mai incolo in acest material.
Specificatii
Denumire | Philips Evnia 34M2C7600MV |
Diagonala | 34" |
Aspect Ratio | 21:9 |
Tip panel | VA cu backlight miniLED |
Rezolutie | 3440 x 1440 |
Refresh rate | 165 Hz |
Timp raspuns | 2.5 ms GTG |
Luminozitate | - SDR 720 cd/m2 - HDR 1400 cd/m2 |
Contrast | 3000:1 |
Conexiuni | - 1x DisplayPort 1.4 - 1x USB Type-C PD 3.0 90W & DP Alt - 2x HDMI 2.1 - 1x Jack 3.5 mm - 4x USB A 3.2 Gen 1 |
Prindere VESA | 100 x 100 |
Altele | - DisplayHDR 1400 - 2x Difuzoare DTS 5W - PIP/PBP - KVM |
Pret vanzare | 3000 lei |
Galerie foto
A lil’ bit of this, a lil’ bit of that
Philips Evnia 34M2C7600MV are design-ul standard al monitoarelor Evnia de la Philips, minimalist, semi patratos, dar totusi elegant, chiar daca vorbim de un monitor de gaming. Cu acest concept, monitorul celor de la Philips se integreaza perfect atat intr-un ecosistem de gaming, cat si in unul inclinat spre work environment.
Dar acest design este completat de iluminarea Ambiglow care este prezenta pe capacul de pe spate, iar acesta poate fi customizat din OSD-ul monitorului, utilizatorul avand ceva preset-uri la indemana, precum static, color wave sau sincronizare cu contentul audio sau video redat.
Suportul pe care este montat monitorul Philips Evnia 34M2C7600MV este unul decent, dar mananca ceva spatiu din suprafata de lucru. Standul din pachet permite si o customizare destul de limitata. In plan vertical acesta suporta o ajustare de pana la 15 cm, acesta poate fi inclinat intre -5° si 20°, dar poate fi rotit stanga-dreapta pana la 20° in ambele sensuri.
Stativul vine si cu o mica prindere a cablurilor, prin care utilizatorul poate face un wire management chiar decent al cablurilor de alimentare, conexiune video, chiar si a perifericelor din dotare.
De asemenea, monitorul poate fi montat pe un suport 3rd party cu ajutorul prinderii auxilare pentru VESA 100 x 100. Dar monitorul avand o greutate de putin peste 8.5 Kg, iti trebuie un suport ceva mai vrednic.
Philips Evnia 34M2C7600MV are un panel VA cu backlight miniLED, acesta are o rezolutie nativa de rezolutie de 3440 x 1440, un timp de raspuns de 2.5 ms GTG si un refresh rate de 165 Hz.
De asemenea, monitorul de la Philips beneficiaza de AMD FreeSync Premium Pro, tehnologie care ajuta la eliminarea fenomenului de tearing in sesiunile de gaming.
Calitatea imaginii redate este una decenta, poate usor peste medie, panel-ul fiind capabil sa redea culori vibrante, dar si un contrast puternic, cel putin cu HDR-ul oprit. Cu el pornit, culorile capata un iz usor spalacit, atat in gaming, cat si in utilizare casnica, lucru dezamagitor pentru un monitor de statura si pretul lui Philips Evnia 34M2C7600MV.
Insa daca este un capitol la care monitor Philips Evnia 34M2C7600MV sta bine, acela este partea de conectivitate. Acesta dispune de un USB Type-C cu functie Power Deliver 3.0 cu o putere maxima de 90W, care are suport si pentru Display Port Alternative. De asemenea, tot pentru conexiune video, monitorul de la Philips are un port DisplayPort 1.4, cat si doua porturi HDMi 2.1.
Astfel monitorul permite conectarea la a mai multor dispozitive, inclusiv console, cum ar fi PlayStation 5 sau Xbox Series X, care pot beneficia de refresh rate-uri de pana la 120 Hz prin HDMI 2.1. Dar prin acel port USB Type-C cu DisplayPort Alt si PD 3.0, poti conecta si console portabile precum Steam Deck, ASUS ROG Ally X sau MSI Claw, la care poti simultan incarca consola, cat si beneficia de inputul video.
De asemenea, monitorul Philips Evnia 34M2C7600MV vine si cu un hub USB integrat, care este si el destul de bogat. Acesta vine echipat cu patru porturi USB A 3.2 Gen 1, dintre care doua sunt compatibile cu tehnologia fast charging.
Nu in ultimul rand, monitorul Philips Evnia 34M2C7600MV vine si el cu KVM integrat, astfel ii permite utilizatorului sa utilizeze acelasi set de periferice pe doua dispozitive separate, de pilda un laptop si un PC, lucru ce iti simplifica existanta intr-un mediu ceva mai inclinat spre segmentul business.
Philips Evnia 34M2C7600MV este dotat cu doua difuzoare de 5W, care sincer sunt peste ce m-as fi asteptat. Acestea sunt capabile sa redea un sunet destul de clar si puternic, in special pentru o astfel de implementare. In cazul in care mi-ar fi lene sa-mi conectez perechea de casti, difuzoarele prezente pe monitorul de la Philips isi fac treaba fara cusur si nu mi-ar contribui la o chakra faultata in ziua respectiva.
OSD-ul poate fi accesat si navigat utilizand mini joystick-ul prezent pe partea dorsala a monitorului. Si daca funcitonalitatea lui este una ok, l-as fi pozitionat fie mai aproape de rama, fie sub display cum era amplasat odinioara, asta pentru ca fiind un monitor ceva mai impozant din punct de vedere fizic, s-ar putea sa ai dificultati sa ajungi la joystick.
OSD-ul in sine beneficiaza de ceva customizari si preset-uri de imagine, Ambiglow sau altele, dar din pacate nu iti permite o customizare a modului HDR, astfel esti blocat cu cel default al monitorului.
Not another Evnia flunk?
Philips tot incearca de ceva timp cu gama Evnia sa atraga cat mai mult public, insa se bat cap in cap conceptele lor.
Ba vor sa scoata produse modeste dar asumate, prietenoase cu bugetul cumparatorului, nimic de blamat. Dar vezi ca pastreaza acelasi concept pe monitoarele asa zis premium, care costa o caruta de bani, in multe cazuri peste media din piata, dar arunca la treaba niste monitoare semi catastrofale.
Philips Evnia 34M2C7600MV nu este un monitor rau, dar are cam multe hibe, desi nu ar fi trebuit.
Panel-ul este unul decent, chiar daca vobim de un VA cu backlight de miniLED, dar modul HDR este atroce si din pacate nu il poti customiza.
In gaming nu pot sa spun ca m-a impresionat neaparat monitorul de la Philips, am avut unele momente cand l-am simtit nitel lent. Si parca m-am regasit in el, asa ma simt si eu dimineata daca nu beau doua cafele pana in ora 11.
Nu-l vad in garderoba cuiva care se joaca foarte mult timp, fie ca abordeaza titluri casual sau competitive. Ci mai degraba l-as vedea in ograda cuiva lucreaza mult cu editare video sau foto si care tine foarte mult la design-ul camerei in care se afla, iar monitorul Philips Evnia 34M2C7600MV s-ar integra perfect acolo.
La capitolul conexiuni, monitorul Philips Evnia 34M2C7600MV sta execelent, avand la dispoztie patru iesiri video, dar si un hub USB cu patru porturi USB A.
Stativul este unul decent, insa categoric daca as detine acest monitor, mi-as cumpara altul, asta ca sa mai salvez ceva spatiu pe birou, mai ales ca in ultimii ani stau cu mousepad-uri extra large si carcase PC cat un acvariu respectabil.
Design-ul monitorul este unul frumos, dar lucrul asta il stiam deja de la alte monitoare Philips Evnia, pentru ca aproape intreaga gama a celor de la Philips din punct de vedere al design-ului este identica cu monitorul Philips Evnia 34M2C7600MV, difera panel-ul utilizat.
OSD-ul beneficiaza de ceva functii utile, dar are o hiba, ma rog, mai degraba monitorul Philips Evnia 34M2C7600MV are o hiba masiva, la fel ca fratele lui mai chipes, anume Philips Evnia 34M2C8600. Mai exact, are momente dese cand isi “uita” din setari, dar nu din mers, ci dupa o repornire a monitorului. Cel mai des m-am intalnit ca nu am functia de Ambiglow pornita, dar si cu difuzoarele pe mute. Culmea, desi Philips Evnia 42M2N8900 are acelasi OSD, pe el n-am patit acest lucru.
Iar cea mai mare piedica a monitorului Philips Evnia 34M2C7600MV este pretul sau de comercializare, fiind de peste 3000 lei. Nu, nu merita suma solicitata, si asta este in clipa de fata, asta pentru ca atunci cand s-a lansat monitorul Philips Evnia 34M2C7600MV, pentru ca nu este tocmai un model nou, acesta era sesizabil mai scump. Si da, nu-si merita pretul solicitat, pe piata fiind disponibile modele mai interesante si mai capabile.
Tragand linie, nu-i un monitor rau Philips Evnia 34M2C7600MV, dar are ceva probleme, pretul de vanzare fiind probabil cea mai mare.