Pe nepusa masa si fara prea mare tambalau, cei de la HyperX au pensionat HyperX Cloud II Wireless si lansat HyperX Cloud II Core Wireless.
Si lucrul asta este cu dus si-ntors. A lasat culoar pentru ca mostenitorul tronului sa straluceasca, anume gama de produse Cloud III, dar acest HyperX Cloud II Core Wireless pare a fi un revamp imbunatatit al raposatului Cloud II Wireless, cel putin cand ma uit pe spec sheet.
Ma rog, nu vreau sa incep acum sa imi complic viata si sa rezolv ecuatiile si stategia de piata a celor de la HyperX, pentru ca si eu la randul meu am o viata complicata. Si in mare parte mi-o complic singur prin decizii pripite si eronate, cum probabil face si HyperX din cand in cand.
Si totusi, uite unde am ajuns in piata, de la acele Takstar 82 Pro la probabil cele mai recunoscute casti de gaming prezente pe piata all time. Pentru ca pentru mine, cum Deathadder este cel mai cunoscut mouse de gaming din lume, seria Cloud a celor de la HyperX este imaginea care-mi trasare in minte cand cineva pomeneste segmentul de casti de gaming.
Dar hai sa nu-i mai gadil in talpa inutil pe cei de la HyperX ca li se urca la cap, hai sa vedem impreuna ce avem nou pe HyperX Cloud II Core Wireless si daca este doar un pion pe tabla de sah sau isi asuma rolul de bishop.
Specificatii
Denumire produs | Review HyperX Cloud II Core Wireless |
Format | Over ear |
Conectivitate | Wireless RF 2.4 GHz |
Autonomie acumulator | Pana la 80 de ore |
Port charging | USB Type-C |
Difuzoare | 53 mm neodymium |
Impedanta | 62 Ohm |
Frecventa | 10 Hz – 21 kHz |
Microfon | - Bidirectional - Noise cancelling - Detasabil |
Interfata dongle wireless | USB A 2.0 |
Greutate | 335 grame |
Altele | - DTS Headphone:X Spatial - Incarcare capacitate maxima: aproximativ 4.5 ore - Cupe cu spuma cu memorie - HyperX Ngenuity |
SRP | 599.9 RON |
Galerie foto
Pachet, constructie, confort
Pachetul este unul banal ca bundle, dar totusi eficient. Pe langa perechea de casti, in cutie gasim dongle-ul wireless, un cablu de charging USB A to USB Type-C de 50 cm, microfonul detasabil si clasicele sheet-uri de prezentare si intructiuni de utilizare.
Din pachet din pacate lipsesc cupele extra cu care cei de la HyperX ne-au delectat atatia ani. Dar pare ca au renuntat la acest “concept” de ceva modele incoace, asa ca nu cred ca o ne mai trezim vreodata cu un set de cupe extra in bundle.
HyperX Cloud II Core Wireless sunt o pereche de casti de gaming pe format over ear, cu difuzoare de 53 mm – care au o impedanta de 62 Ω.
Pe partea de conectivitate, perechea de casti HyperX Cloud II Core Wireless foloseste doar magistrala 2.4 GHz, nefiind compatabila cu conexiune Bluetooth, dar nici nu poate fi folosita in mod wired.
Casca dreapta este complet “curata”, nu a fost dotata cu butoane sau porturi, in schimb cupa stanga este ticsita. Pe acesta se afla butonul de on/off, butonul de mute/unmute al microfonului, potentiometrul destinat volumului, portul USB Type-C pentru incarcare, dar si mufa microfonului detasabil.
HyperX Cloud II Core Wireless beneficiaza de design-ul clasic cu care cei de la HyperX ne-au tot obsinut, care nu fac rabat de la un confort sporit, dar si de la o constructie foarte buna, care este totusi usor flexibila.
Pe langa clasica ajustare a cupelor direct de pe tija, HyperX Cloud II Core Wireless permite si o mica ajustare in plan orizontal, similar cu HyperX Cloud III Wireless.
Utilizare
Sunet
Evident, pentru a-mi forma o parere despre partea audio a HyperX Cloud II Core Wireless, trebuie sa parcurg cateva scenarii precum gaming, multimedia si voicechat.
Si evident, fiind vorba de o pereche de casti wireless destinata gamerilor, o voi harjoni prima data in cateva titluri FPS sau battle royal, precum Counter-Strike 2, Valorant si PlayerUnknown’s Battlegrounds. Sau cum ii mai spun prietenii, PUBG.
HyperX Cloud II Core Wireless se comporta excelent in astfel de jocuri, avand o acuratete impresionanta sunetului. Doar ca, poate e o preferinta personala, dar as taia nitel in EQ din bass-ul redat, asta ca sa aud si mai precis sunetele fade ale inamicilor.
DTS-ul este o poveste pe care am mai abordat-o si in alte materiale. Eu personal, nu-s un fan al acestui feature, asta pentru ca in titlurile pe care le deschid si asa rar, acel sunet procesat virtual imi poate muta pozitia adversarului in una in care acesta nu se afla sau, lucru pe care chiar l-am intalnit, daca inamicul se afla in spatele meu si imi vede buzunarele de la pantaloni, eu il aud prea incet sau chiar deloc.
Dar ii inteleg oarecum si utilitatea in jocurile single player, unde universul lui Kratos de pilda poate deveni mai imersiv.
Si in instante multimedia sunetul redat pe HyperX Cloud II Core Wireless este unul bun. De asemenea, v-am mai spus si in alte materiale, in copilarie eu am crescut cu sisteme audio facute custom de un unchi de-al meu, drept urmare sunt un mare fan al melodiilor cu bass puternic. Si HyperX Cloud II Core Wireless beneficiaza de un bass destul de puternic, dar nu neaparat si coerent. Are momente cand ai zice bass-ul nu isi inchide circuitul.
Voice chat
Pentru segmentul va voi atasa doua sample-uri trase pe microfonul prezent pe HyperX Cloud II Core Wireless.
In prima instanta sunetul captat in Audacity este vanilla, fara sa-i aplic filtre sau sa-l ajustez in vreun fel, este efectiv sunetul captat plug and play.
Iar in a 2-a instanta este sunetul captat prin NVIDIA Broadcast, o aplicatia foarte utila pentru gameri, streameri sau alte tipuri de creatori de continut.
Captare sunet default
Captare sunet NVIDIA Broadcast
Sunetul captat este usor flat, oarecum similar cu cel prezent pe HyperX Cloud II Wireless, chiar daca microfoanele sunt usor diferite.
Insa este o captare buna, avand in vedere ca ma aflu intr-o incapere de ~17 mp unde merg doua calculatoare care le suiera ventilatoarele 24/24, sunt doua laptop-uri pornite, purificator, aer conditionat dat la intensitate maxima, traficul de afara ca sunt fix la bulevard, dar in stanga, dreapta si deasupra mea se afla si vecini frustrati.
In plus, cele doua inregistrari sunt aproape similare, deci daca nu te afli intr-un mediu poluat fonic, nu ai neaparat nevoie si de un tool-ul auxiar al celor de la NVIDIA.
Software
Partea de software pentru perifericele HyperX este asigurata de “celebrul” NGENUITY.
Daca pentru mousi sau tastaturi poti customiza iluminarea, setarea de macro-uri sau remaparea butoanelor, in cazul de fata customizarea este oarecum limitata.
In mare, in NGENUITY poti executa functiile deja prezente pe butoanele prezente pe cupa stanga, anume ajustare volumului, sidetone si dezactivarea sau pornirea functiei de DTS, adica sunetul “spatial”.
Concluzie
HyperX Cloud II Core Wireless sunt nitel un mister pentru mine. Avand aceasta “extensie” de Core in nomenclatura, ai zice ca este un produs de buget. Dar pretul contrazice acest lucru, avand SRP-ul de 120 euro.
Categoric au aparut pe piata pentru a inlocui recent pensionatul HyperX Cloud II Wireless. Da, par oarecum similare cele doua modele, insa cele mai vizibile diferente sunt acumulatorul si RRP-ul. HyperX Cloud II Core Wireless are autonomie crescuta cu aproximativ 50 de ore, dar are si un pret recomandat de vanzare cu 30 de euro ma mic. Deci win-win pana acum.
Deci da, ma induce in eroare aceasta aditie de “Core” in denumirea produsului, pentru ca m-as fi asteptat sa fie un model schiop al defunctului, cand colo este un upgrade.
HyperX Cloud II Core Wireless este o pereche de casti chiar reusita. Calitatea audio este mult peste medie, difuzoarele au vlaga, microfonul este unul decent spre bun, iar durata acumulatorului este si ea una buna spre excelenta. Bine, nu le bag in categoria de capacitate excelenta a acumulatorulu pentru ca tot HyperX m-a rasfatat cu 120 de ore, respectiv 300 de ore pentru modelele HyperX Cloud III Wireless si HyperX Cloud Alpha Wireless. E drept, la alt pret.
Nu ii gasesc hibe majore acestui produs, ci poate doar ceva features pe care le-as fi vrut, care nu sunt neaparat lucruri pentru care as taia si as spanzura, ci m-as bucura daca ar fi prezente.
Da, am renuntat la visul de Qi Charging, HyperX a dotat doar doua produse cu aceasta caracteristica de incarcare wireless si dupa a abandonat-o de parca nici n-a facut vreodata abordata de ei. Dar trecem peste.
Mi-as fi dorit si un modul de conectare prin Bluetooth. Da, interfata RF 2.4 GHz ar fi fost in continuare conexiunea principala de utilizare in special in sesiuni de gaming, dar o conexiune Bluetooth ar fi facilitat compatibilitatea sa cu alte device-uri, dar si switch-ul intre ele.
Mi-as fi dorit sa mearga si pe mod wired. Asta pentru ca in cazul te decizi sa deschizi cufarul cu producatorilor rivali din piata, gasesti produse similare care accepta si conexiune wired. E bine sa o ai acolo, nu stii niciodata.
De asemenea, mi-as fi dorit prezenta unor cupe extra. Dar mai important, mi-as fi dorit cablul destinat incarcarii sa fie mult mai lung. Fiind asa scurt, doar 0.5 m, nu l-am folosit niciodata, ca m-as fi spanzurat daca as fi vrut sa le incarc cu ele pe cap. Asa ca mereu am folosit alte cabluri de prin redactie.
Iar cand vine de pret, nu stiu exact cum sa ma pozitionez mai exact cand vine vorba de pretul solicitat. Asta pentru ca dupa cum ziceam ceva mai sus, SRP-ul este cu vreo 30 de euro mai mic decat cel al modelului deja dus la azilul de batrani, anume HyperX Cloud II Wireless.
Dar MSRP-ul lui HyperX Cloud II Core Wireless de 600 lei este unul oarecum la limita pragului de da, uite niste casti entry level bune din segmentul de casti gaming wireless, dar e si pragul respectiv in care te pune serios pe ganduri daca sa achizitionezi sau nu un astfel de produs.
Si la acest lucru contribuie si faptul ca HyperX Cloud II Core Wireless este periculos de aproape pozitionat ca pret de HyperX Cloud III. E drept, vorbim de o pereche wired in cazul de fata, dar este un model excelent destinat tot segmentului de gaming, dar si celui esports.