Firma coreeana SK Hynix analizeaza achizitia firmei britanice Arm prin consortiu.
SK Hynix doreste sa formeze un consortiu de investitori pentru a duce afacerea pana la capat.
„Examinam eventuala formare a unui consortiu, impreuna cu parteneri strategici, pentru a-l achizitiona in comun”, a continuat el spunand: „Nu cred ca Arm este o companie care ar putea fi cumparata de o singura companie” – a spus Park Jung-ho, vice presedinte si CEO al SK Hynix, conform Yonhap News Agency.
In trecut, Nvidia a incercat sa cumpere Arm pe $40 miliarde, dar a renuntat. Asa ca spusele domnului Park Jung-ho sunt adevarate. O astfel de suma este greu de atins, mai ales cand a 7-a cea mai valoroasa companie din State a esuat.
„Vom construi un centru de cercetare si dezvoltare in Silicon Valley si il vom folosi ca baza cheie pentru a imbunatati parteneriatul cu marile companii de tehnologie si pentru a imbunatati competitivitatea”, a mai spus Park.
Comisia Federala pentru Comert din SUA, Autoritatea pentru Concurenta si Piete din Marea Britanie, Comisia Europeana si autoritatea antitrust chineza au optat impotriva preluararii.
La inceputul saptamanii, autoritatile de reglementare antitrust din Coreea de Sud au aprobat achizitia de catre SK Hynix a producatorului local de cipuri Key Foundry. Acesta ar fi un alt pas in transformarea SK Hynix intr-un producator de cipuri cu contract.
Daca SK Hynix gaseste investitori, ramane de vazut cand afacerea cu Arm va fi finalizata.
Arm este unul din cei mai mari producatori la nivel global de semiconductoare. SoftBank, firma mama, listeaza Arm pentru bursa Nasdaq. Chipurile create de Arm sunt folosite atat la telefoane, cat si masini, supercomputere sau automatizare.
Cativa analisti din domeniu prezic ca arhitectura Arm va detrona standardul x86 pentru PC.