CORSAIR HS35 V2 sunt niste casti over-ear closed-back de buget, cu microfon inclus, ce urmeaza o reteta similara cu cea a primei versiuni de acum cativa ani, oferind basics intr-un pret bun, atingand toate elementele de baza de care ai avea nevoie de la niste casti de gaming, intr-un format usor si simplu.
Pachetul este unul foarte simplu, continand doar castile si nimic altceva. Si in majoritatea cazurilor n-ai avea nevoie de nimic mai mult, insa mi-ar fi placut sa aiba un splitter de 3.5mm inclus.
Constructie
Constructia castilor CORSAIR HS35 V2 este dintr-un plastic fin, usor texturat, folosind o banda textila elastica si reglabila pentru adjustarea dimensiunii, si cupe cu bureti textili.
Din materialele folosite rezulta o greutate foarte scazuta, de doar 250g. Se simt bine construite, cu atentie la detaliu, folosind mai multe texturi de plastic, si solide dar probabil din cauza grosimii scazute a plasticului carcasei dau o senzatie de gol la interior.
Acestea sunt si foarte flexibile si pare ca pot lua niste trante serioase, si ca pot fi pur si simplu aruncate in ghiozdan fara frica ca s-ar putea strica ceva.
Cablul este unul simplu, nedetasabil, imbracat in cauciuc, cu o lungime de aproximativ 2m, avand la capat o mufa combo de 3.5mm frumos desenata si texturata.
Cablul totusi transmite in casca orice vibratie prin materialele folosite si prinderea in casca, asa ca atunc cand te misti si se freaca de birou, scaun, sau haine, vibratiile respective se vor auzi in casca. Acelasi lucru e valabil si pentru casti in sine, deci probabil izolatia folosita la interior fiind minima sau inexistenta.
Confort
Design-ul desi foarte simplist e cumva genial din punct de vedere al confortului oferit. Greutatea scazuta, banda textila, cupele adanci, flexibilitatea si un mic swivel al cupelor contribuie impreuna la un confort excelent.
Am putut sta ore in sir cu ele pe cap, fara sa ma deranjeze sau sa aplice presiune in exces in vreun punct in care au avut contact. Buretii sunt textili, usor rugosi si moi, dar datorita presiunii scazute de clamping, acestia stau excelent, fiind foarte putin presati.
Fiind vara, m-am incins nitel purtandu-le, dar presiunea este scazuta si buretii sunt respirabili, oferind o experienta mai placuta pe caldura decat multe alte casti mult mai scumpe.
Conectivitate si functii
Castile HS35 V2 sunt foarte simple, fara trucuri, au un cablu jack 3.5mm combo, nedetasabil, un microfon integrat, nedetasabil, un buton pentru mute/unmute al microfonului, si o rotita de reglare a volumului.
Butonul de mute are un click satisfacator, dar l-am folosit foarte rar. Rotita de volum e foarte utila pentru mici ajustari rapide, si e genul de functionalitate cu care odata obisnuit sunt sigur ca o voi cauta si pe alte casti.
Insa rotita reusesc s-o dau pe minim aproape de fiecare data cand imi dau castile jos de pe cap, fiind nevoit sa reglez din nou volumul cand mi le pun la loc.
Calitate audio
Sunetul poate fi redat foarte usor, avand o impedanta de 32 ohm. Le-am folosit impreuna cu Creative Sound BlasterX G6, pe amplificare low.
Difuzoarele de 50mm cu magneti de neodim fac o treaba excelenta in a reda sunetele, dar cu accent pe joase. Pare ca au fost reglate in jurul joaselor, redand excelent bass-ul in muzica si vocile in conversatii.
Daca iti place bass-ul accentuat in muzica, castile astea sunt extraordinare. Bass-ul e foarte profund si detaliat, fiind cel mai detaliat din toate categoriile de sunet redate. Inaltele sunt bine redate dar usor taiate, pare ca sunt reglate special pentru apeluri.
Mediile sunt si ele prezente, dar parca taiate mai mult decat inaltele, parca putin infundate, mai departe, mai putin importante, mai ales atunci cand se intalnesc cu bass-ul.
In muzica rock si dubstep inaltele se cam amesteca cu mediile, nefiind asa placut sa asculti riff-urile.
In muzica hip-hop sau electronica axata pe joase castile astea chiar stralucesc, redand cu o precizie si putere impresionanta bass-ul.
In jocuri stralucesc prin soundstage-ul imens pe care il au pentru niste casti closed-back. Am ramas uimit de cand le-am pus pe cap prima oara de precizia locatiei sunetelor auzite. Pasii, gloantele si efectele sunt pozitionate excelent, lasand impresia ca sunt cu tine in camera.
La fel si in muzica cu elemente orchestrale. Desi nu stralucesc prin fidelitatea redata, stralucesc prin soundstage-ul imens, pozitionarea exacta a instrumentelor si claritate la volum mare.
Nu pot spune ca sunt in aceeasi liga cu castile de studio din categorii mai inalte de pret, dar sunt mai capabile decat multe multe casti de gaming de pana in 500 lei. Ca valoare oferita imi aduc aminte de HyperX Cloud Alpha, atunci cand au aparut.
Pe scurt, pare ca au fost facute sa exceleze in bass, in pozitionarea sunetului si in conversatii, care mie imi pare ca fiind reteta optima pentru niste casti de gaming.
Izolare fonica
Izolarea fonica e slaba pana cand dai volumul tare in casti, in momentele in care nu redau nimic auzindu-se aproape orice zgomot din imprejurimi. Cu volumul la 0 poti avea lejer o conversatie cu cineva din aceeasi camera. Cu volumul la jumatate aproape nu se mai aude nimic. Pentru niste casti closed-back e surprinzator de slaba izolarea fonica.
Microfon
Microfonul castilor CORSAIR HS35 V2 este atasat de casca din stanga, foarte flexibil dar nedetasabil si capteaza sunetul omnidirectional. Calitatea inregistrata este una excelenta pentru dimensiunea lui, calibrata perfect pentru apeluri si conferinte.
Capteaza si sunet din ambient, neavand functie de noise cancelling integrata. Poate un mic pop filter in forma unui burete ar fi ajutat pentru atenuarea p-urilor, t-urilor si altor sunete mai stridente. Las aici un sample cu mine citind chiar textul asta.
Concluzie
Daca ar fi sa le descriu pe scurt, CORSAIR HS35 V2 au un soundstage mare, bass puternic si detaliat, sunt usoare si confortabile, si microfonul este calitativ.
Pe partea de izolare fonica stau slabut, dar singurul aspect deranjant aici sunt de fapt sunetele transmise puternic prin atingerea cablului sau castilor. Totusi daca s-ar fi imbunatatit aspectul asta, probabil ar fi crescut si pretul.
Iar pentru pretul la care pot fi gasite, in jur de 250 LEI, ofera calitate audio excelenta, soundstage imens, functii suficiente si un microfon bun.