Bai baieti, desi am zis ca o sa fiu mare zmeu si o sa postez material dupa material atat aici, cat si pe canalul de Youtube, aparent am obosit.
Am tot testat produse interesante in ultima perioada, dar nu le-am postat momentan. Nu ca am fost prins pana in gat cu treaba, ci efectiv sunt lipsit de inpiratie cand vine vorba de scris si cred ca am nevoie de o vacanta de minim 7 zile in care trebuie sa zac si sa ma odihnesc mental, asta pentru ca fizic, cel putin momentan, sunt ok.
Bun, am zis ca sa nu ma mai chinui mental pentru in sperenta ca voi avea castig de cauza si voi posta in sfarsit materialele restante. Problema fiind ca al meu creier vrea sa intre in siesta, asa ca asta ii voi da, in iulie imi voi permite aroganta de a lipsi din redactie cateva zile.
Si ca sa ma duc linistit in aceasta vacanta, am zis sa nu ma strofoc cu benchmark-uri, gaming, luminite si altele, ci sa incerc ceva ce mai inedit si, cel mai probabil, care nu mi se adreseaza mie: Acer Aspire 3D 15 SpacialLabs Edition
Cu ce se mananca si ce stie mai exact acest laptop de la Acer? Ei bine, ramane sa va povestesc ceva mai jos.
Specificatii
Denumire produs | Acer Aspire 3D 15 SpacialLabs Edition |
Procesor | Intel Core i7-13620H (6pcores, 4ecores) |
Placa grafica | - NVIDIA GeForce RTX 4050 6GB GDDR6 - IGP Intel UHD |
Memorie RAM | 32GB DDR5 5200 MT/s |
Stocare | 2x 1TB PCIe 4 |
Display | - UHD 3840 × 2160 - Refresh rate 60 Hz - IPS 15.6" - Slimbezel 3D - 100% AdobeRGB - Acer ComfyView |
Dimensiuni | 36.23 cm x 24 cm x 2.5 cm |
Greutate | 2.3 Kg |
Alimentare | 135W |
Baterie | Li-Ion 3 57 Wh |
Porturi | - 1x HDMI 2.1 - 1x Thunderbolt 4 - 3x USB A 3.2 Gen 1 - 1x jack 3.5 mm - 1x RJ45 1GbE |
Altele | - DTS X - Webcam 720p - WiFi 6 - Bluetooth 5.2 - Carcasa aluminiu - Tastatura iluminata - Acer Purified.Voice - Acer TrueHarmony |
RRP | 9999.9 RON |
Cu si despre Acer Aspire 3D 15 SpacialLabs Edition
La prima vedere, Acer Aspire 3D 15 SpacialLabs Edition nu iese foarte mult in evidenta, asta pentru ca are un design uzual, dar totusi elegant. Nu te-as blama daca l-ai confunda cu un laptop business ceva mai premium.
Cu dimensiuni de 362.3 x 239.89 x 24.6 mm si o greutate de 2.32 kg, acest laptop nu este cel mai usor de pe piata, dar pastreaza un echilibru bun intre portabilitate si robustete.
Display-ul sau de 15.6 inch IPS anti-glare cu rezolutie nativa 3840 x 2160 (UHD, 4K sau cum vreti sa ii mai spuneti) este, fara indoiala, unul dintre punctele forte ale acestui laptop, chiar daca are un refresh rate de doar 60 Hz.
Tehnologia SpacialLabs aduce un element de noutate, oferind suport pentru afisarea continutului 3D fara a necesita ochelari speciali. Calitatea imaginii este exceptionala, cu culori vii si detalii clare, facand din acest laptop o alegere ideala pentru profesionistii din domeniul graficii si al divertismentului. Dar despre acest lucru o sa vorbesc oleaca ma incolo, aveti rabdare.
Acer Aspire 3D 15 SpacialLabs Edition este echipat cu un procesor Raptor Lake pe arhitectura de 10 nm, anume Intel Core i7-13620H.
Acesta are 6 performance cores ce pot atinge o frecventa maxima de 4.9 GHz, 4 efficient cores ce au o frecventa maxima de 3.6 GHz si 16 fire de executie, totul culminand cu 24 MB Intel Smart Cache.
Procesorul are un TDP de 45W in “formula” sa de baza, iar la capacitate maxima acesta are un TDP de 115W.
Intel Core i7-13620H este compatibil atat cu memorii DDR4 LPDDR4x/DDR4, LPDDR5/x si DDR5. In cazul de fata, Acer Aspire 3D 15 SpacialLabs Edition este dotat cu un kit dual channel 32GB DDR5 la 5200 MT/s, fiind si pragul maxim pe care-l suporta procesorul in tema cand vine vorba de megatransfers.
Pe langa IGP-ul prezent pe proeesorul Intel Core i7-13620H, Acer Aspire 3D 15 SpacialLabs Edition vine dotat si cu o placa video dedicata din generatia Ada Lovelace, anume NVIDIA GeForce RTX 4050 6GB GDDR6. Desi este un GPU decent ce poate suporta gaming casual pe acest laptop, aceasta a fost implementata strict pentru a asigura o functionare mai buna a functiilor 3D, prin suportul sau pentru ray tracing si DLSS.
La captitolul stocare, Acer Aspire 3D 15 SpacialLabs Edition sta foarte bine, fiind dotat cu doua SSD-uri m.2 NVMe care folosesc magistrala PCIe 4.0. Totusi, este primul laptop Acer pe care-l am la review si nu are stocarea “montata” in Raid 0, lucru care ma surprinde usor in cazul de fata.
La capitolul porturi disponibile, Acer Aspire 3D 15 SpacialLabs Edition sta oarecum decent. Acesta are un port jack 3.5 mm pentru iesirea audio analog, un LAN RJ 45 1Gbps, un port Thunderbolt 4, trei porturi USB 3.2 A Gen 1 si un port HDMI 2.1.
Pe partea de conexiune wireless, Acer Aspire 3D 15 SpacialLabs Edition are suport pentru Bluetooth 5.2 si 802.11 ax, anume WiFi 6.
Iar pe baterie si incarcator, situatia este in felul urmator. Acesta este livrat cu un incarcator de 135W, dar si cu o baterie Li-Ion 3 celule cu capacitate 57 Wh.
Insa pana acum, pare un laptop banal cu un ecran UHD, asa-i? La prima vedere, da, nimic deosebit. Insa principalul punct de atractie abia acum vine.
Acer a introdus o inovatie revolutionara in lumea laptopurilor cu tehnologia SpacialLabs, prezenta si pe laptopul pe care-l gadilam azi. Aceasta tehnologie aduce o experienta vizuala tridimensionala direct pe ecranul laptopului, fara a fi necesra utilizarea unor ochelari speciali, redefinind astfel modul in care utilizam computerele portabile pentru divertisment si work environment.
Tehnologia SpacialLabs imbina elemente avansate de hardware si software pentru a crea efectul 3D. La baza sa se afla un display 4K IPS LCD anti-glare, capabil sa afiseze continut tridimensional printr-un strat lenticular integrat.
Acest strat directioneaza imagini diferite catre fiecare ochi, oferind astfel perceptia de profunzime necesara pentru vizualizarea obiectelor tridimensionale.
Pe langa ecran, Acer a integrat o camera speciala care are ca scop sa urmareasca privirea utilizatorului. Aceasta monitorizeaza in timp real miscarile ochilor si ajusteaza imaginea afisata, asigurand o experienta optima indiferent de unghiul de vizualizare.
Dar nu in ultimul rand, un software sofisticat completeaza acest circuit inedit, procesand datele de la camera de urmarire a privirii si ajustand grafica afisata pentru a oferi continut 3D coerent si realist.
Principalul avantaj al tehnologiei SpacialLabs este oferirea unei experiente vizuale imersive, fara a necesita ochelari speciali. Utilizatorii pot viziona content 3D direct pe ecranul laptopului, ceea ce este deosebit de important pentru profesionistii din domeniul designului, arhitecturii si divertismentului.
Pentru profesionisti, aceasta tehnologie poate imbunatati semnificativ productivitatea. Vizualizarea modelelor in fortmat 3D direct pe ecranul laptopului permite o intelegere mai buna a proiectelor, reducand erorile si timpul de revizuire.
In plus, tehnologia SpacialLabs este compatibila cu o gama larga de aplicatii precum 3ds Max, Blender, Cura, Fusion, SketchUp si multe, multe altele.
Concluzie
Ok, trebuie sa recunsoc ca a fost nitel viviant ca am testat un altfel de produs.
Asta pentru ca laptop-ul Acer Aspire 3D 15 SpacialLabs Edition este ceva inedit pe piata asta statuta, lipsita de vlaga, unde devine un circuit inchis si posac, asta pentru ca se recicleaza caracteristici si tehnologii de la an la an de sincer mi s-a acrit.
Totusi, Acer Aspire 3D 15 SpacialLabs Edition nu este un produs destinat mie, Antonio Spulber din Berceni, lucru la care m-am asteptat inca de la bun inceput, cand mi s-a pus in poala si mi s-a urat o zi buna.
Bine, e drept si ca-s satul nu doar de content 3D, cat si de tehnologii 3D, asta pentru ca am fost “rasfatat” cu astfel de caracteristici in trecut, pe produsele de acasa, fie ca e vorba de un smartv stupid de scump sau inclusiv de NVIDIA 3D Glasses pe care i-am utilizat atat de mult in F.E.A.R. incat mi s-a facut rau la PC.
Dar un dispozitiv precum Acer Aspire 3D 15 SpacialLabs Edition poate fi o unealta extrem de utila celor care lucreaza cu astfel de tehnologii. Fie unui arhitect, grafician 3D si nu numai.
Gata, atat de la mine, sa aveti grija de voi, eu am plecat in vacanta, Ciao.