Carcasa este de multe ori una din componentele neglijate cand un utilizator decide sa-si procure un PC nou.
In majoritatea cazurilor, chiar daca cumparatorul isi construieste un PC mid tier sau chiar ceva ce bate spre high end, individul isi selecteaza o carcasa stearpa, ieftina, ceva de genul treaca mearga, doar sa inghesuie componentele in ea.
Din pacate multi utilizatori nu concep faptul ca in cazul in care iti achizitionezi o carcasa mai de Doamne ajuta, evident si cu nititica documentatie ca sa te asiguri ca iti iei ceva future proof, aceasta se poate transforma in zestre si sa o reutilizezi la fiecare upgrade major de PC.
In categoria asta a componentelor de multe ori neglijate poate intra fara probleme si sursele. Insa despre ele poate o sa vorbim in alta zi.
Astazi vom explora impreuna carcasa ALPHAGEAR Illusionist ARGB, ii vom da jos capacele, o sa o gadilam cu o pana de strut si o sa o periem sa vedem daca e ceva de capul ei.
Intre timp, voi face si o cafea si vom discuta despre specificatiile tehnice, caracteristicile sale si de ce aceasta carcasa ar putea fi alegerea ideala pentru tine. Sau poate nu, decizia e la tine. Dar alta data eu nu te mai servesc cu o cafea.
Specificatii
Denumire produs | ALPHAGEAR Illusionist ARGB |
Tip carcasa | Middle tower, dual chamber |
Dimensiuni | 427 x 415 x 280 mm |
Greutate | ~7 Kg |
Suport radiator | - Spate 120 mm - Podea 120, 240, 360 mm - Lateral 120, 240, 360 mm - Tavan 120, 240, 360 mm |
Suport ventilatoare | - Spate 1x 120 mm - Podea 3x 120 mm - Lateral 3x 120 mm - Tavan 3x 120 mm |
Lungime maxima GPU | 40 cm |
Conectori front panel | - 1x USB A 2.0 - 1x USB A 3.0 - 1x USB Type-C - 1x jack 3.5 mm input - 1x jack 3.5 mm output |
Bay-uri disponibile | - 2x 2.5" - 2x 3.5" |
Culori disponibile | Negru |
Pozitionare sursa | 2nd chamber |
Bundle | - Controller ARGB/PWM - 4x ventilatoare 120 mm ARGB - Telecomanda - Suruburi |
SRP | 589.99 RON |
Galerie foto
Cu si despre ALPHAGEAR Illusionist ARGB
ALPHAGEAR Illusionist ARGB este o carcasa de tip middle tower cu design dual chamber. Carcasele un astfel de design, anume dual chamber, sunt oleaca mai late decat carcasele standard, asta pentru ca atat sursa de alimentare, cat si stocarea 2.5″ si 3.5″” se monteaza intr-o “camera” separata”, iar placa de baza, cooler-ul, placa video si ventilatoarele in cealalta “camera”. Astfel, un ecosistem de genul, asigura un airflow bun si performant inclusiv pentru componentele furibunde.
Cu dimensiunile de 427 mm inaltime, 415 mm adancime si 280 mm latime, aceasta carcasa este suficient de compacta pentru a se potrivi pe majoritatea birourilor, chiar daca acesta este de mici dimensiuni, dar destul de incapatoare pentru a tine la adapost componente de top.
Culoarea neagra a carcasei ii da un aspect elegant si modern, fiind usor de integrat in orice setup de gaming work environment.
Un aspect esential al oricarei carcase este compatibilitatea cu diferitele tipuri de placi de baza. Carcasa despre care vorbim azi, anume ALPHAGEAR Illusionist ARGB, este compatibila cu placile de baza de tip ATX, mATX si mITX, adica fix cele mai utilizate “marimi” de placi de baza de pe piata.
In teorie un no E-ATX club, desi as vedea o placa de baza de genul intrand in carcasa ALPHAGEAR Illusionist ARGB, doar ca ar intra nitel peste ventilatoarele montate pe lateral.
Compatibilitatea cu diverse tipuri de placi de baza se traduce prin faptul ca utilizatorii nu sunt limitati in alegerile actuale sau viitoare cand vine vorba de componente si pot opta pentru configuratia care sa le indeplineasca toate doleantele in bugetul sau.
Carcasa dispune de doua bay-uri interne de 3.5″ si doua de 2.5″. Mai exact, poti monta doua stocari de 2.5″, cat si doua de 3.5″ pe acea tija/stalp din interiorul carcasei si pe care o poti scoate.
Acest “stalp” are functie duala, pe langa ca poti monta SSD-urile sau HDD-urile pe ea, aceasta si mascheaza matele sursei, ale ventilatoarelor sau ale conectorilor cu traseu spre placa de baza.
Pentru un sistem de gaming performant, o racire eficienta este un factor esential. Carcasa ALPHAGEAR Illusionist ARGB vine echipata cu patru ventilatoare de 120 mm, trei dintre acestea fiind montate pe partea laterala, iar ultimul pe partea din spate a carcasei.
In plus, carcasa suporta pana la 10 ventilatoare in total. Pe tavan, in podea si pe lateralul carcasei pot fi montate trei ventilatoare de 120 mm, iar in spate un ventilator de 120 mm.
Aici specsheet-ul pus la dispozitie utilizatorului pare sa fie eronat, asta pentru ca specifica ca atat in tavan, cat si in podea poti monta trei ventilatoare de 140 mm, insa din pacate ventilatoarele de 140 mm sunt prea late si nu ai cum sa le prinzi.
Iluminarea RGB este una dintre caracteristicile principale ale acestei carcase. Cele patru ventilatoare RGB incluse ofera o iluminare spectaculoasa, care poate fi personalizata in functie de preferintele utilizatorului.
Hub-ul ARGB/PWM are o droaie de preset-uri de culori si efecte, insa daca utilizatorul vrea sa-si sincronizeze iluminarea ventilatoarelor cu cea a componentelor, tot ce trebuie sa faca e sa conecteze Hub-ul la placa de baza.
Iar daca tot am pomenit de iluminare RGB, pe partea frontala se afla o banda LED care reactioneaza la fundalul audio. Aceasta poate fi interesanta, in special in sesiuni de gaming single player, pentru a amplifica scenele de lupta sau dialogurile acide dintre gamer si NPC.
Suportul pentru radiatoare pe ALPHAGEAR Illusionist ARGB este destul de bun, asta pentru ca poti monta un radiator de 120 mm in spate, podea, lateral si tavan, iar de 240 mm si 360 mm in plafon, lateral si podea.
Practic, poti monta aproape orice dimensiune de radiator, mai putin 140, 280, 420 si 480 mm.
Adica fix cele pe care se monteaza ventilatoare de 140 mm, iar in cazul celui de 480 mm, chiar daca se asociaza cu ventilatoarele de 120 mm, acesta este prea lung, avand loc doar in carcase open case sau cele facute custom.
I/O-ul carcasei vine cu o varietate de porturi pentru a satisface diversele ncesitati ale utilizatorilor. Include un port USB A 2.0, un port USB A 3.0, un port USB Type-C si doua mufe jack de 3.5 mm pentru casti si microfon.
Portul USB Type-C este un mare plus, avand in vedere ca din ce in ce mai multe dispozitive folosesc acest tip de conector pentru transfer rapid de date si incarcare.
Carcasa este proiectata sa suporte componente de dimensiuni mari, esentiale pentru un sistem de gaming de ultima generatie.
Inaltimea maxima pentru cooler-ul de CPU este de 160 mm, iar lungimea maxima pentru placa video este de 400 mm. Adica, intra lejer in ea o placa video butucanoasa precum AORUS GeForce RTX 4080 SUPER MASTER 16GB sau chiar RTX 4090.
ALPHAGEAR Illusionist ARGB este proiectata pentru a fi usor de asamblat. Sistemul de management al cablurilor, designul dual chamber, dar si accesul facil la toate componentele fac ca procesul de asamblare sa fie simplu si rapid.
Chiar si pentru utilizatorii mai putin experimentati, aceasta carcasa ofera o experienta de asamblare placuta, care ar trebui in mod normal sa decurga fara probleme.
In plus, carcasa vine cu instructiuni clare si toate accesoriile necesare pentru montaj, inclusiv suruburi, dar este livrata fara soricei sau benzi de prins cablurile.
Spulber says
Nu o sa ascund acum evidentul, faptul ca ALPHAGEAR Illusionist ARGB s-a inpirat ceva mai mult de la celebra O11 de la Lian Li. Dar asta nu o spun cu repros, pentru ca in primul rand, lucrul asta s-a intamplat la case mai mari.
Iar in al 2-lea la rand, e ok sa te inspiri dintr-un design, iar tu sa-i aduci diverse ceva modificari sau chiar imbunatatiri.
Am vrut sa montez un PC in aceasta, dar din lipsa de timp, dar si pentru ca in redactie aveam disponibil doar un AIO de 280 mm, am abandonat pista asta. Insa cat am invartit-o pe bancul de proba, am constatat urmatoarele.
ALPHAGEAR Illusionist ARGB este o carcasa misto, dar nu perfecta. Vine cu patru ventilatoare si un Hub ARGB/PWM pentru controlul acestora, lucru de apreciat in bugetul asta.
Iar daca nu-ti ajung cele 4 ventilatoare preinstalate, mai poti monta inca sase, trei in tavan si tot atatea in podea. Dar trebuie sa fie de 120 mm ca deh, cele de 140 mm nu intra. Dar nu e un capat de tara asta.
Design-ul carcasei este unul placut, eu fiind un mare fan al carcaselor de tip dual chamber. Atat de mare incat de peste un an de zile platforma de test zaboveste intr-o carcasa de genul.
Pe partea frontala ALPHAGEAR Illusionist ARGB vine cu o banda LED care reactioneaza la fundalul audio, care pe mine nu m-a flatat, insa vad posibila utilitate sau chiar indragire a acesteia de catre un utilizator care nu este morocanos ca mine.
As fi vrut altceva de la ALPHAGEAR Illusionist ARGB? Da, dar lucruri marunte. As fi vrut niste filtre de praf oleaca mai groase, iar cel din tavan sa fie montat in interiorul carcasei, nu in exterior. As fi vrut si renuntarea la acel port USB A 2.0 in detrimentul unui port extra USB A 3.0 sau USB Type-C. Dupa cum ziceam, lucruri marunte.
Dar acum decizia e la voi. Daca cautati o carcasa cu un design placut, care vine ticsita cu ventilatoare si un Hub PWM/ARGB, dar care nici nu costa o caruta de bani, cel mai probabil ALPHAGEAR Illusionist ARGB poate fi o varianta demna de luat in seama. Daca nu, v-am zis, eu nu va mai servesc cu o cafea pe viitor.