Romania a inregistrat castiguri de peste 5,5 milioane de dolari in esports, dar aceasta suma paleste in comparatie cu tari ca China (295 milioane de dolari), Statele Unite (269 milioane de dolari) sau Ucraina (35 milioane de dolari).
Cum poate Romania sa isi imbunatateasca performantele si ecosistemul esports va fi subiectul principal la Esport Summit 2024, pe 6 iunie, la Pullman World Trade Center Bucharest, incepand cu ora 10:00.
Evenimentul va aduce impreuna peste 20 de speakeri, inclusiv organizatori de evenimente de esports, autoritati guvernamentale, reprezentanti ai mediului academic, manageri de cluburi si reprezentanti ai brandurilor care investesc in acest domeniu.
Saptamana viitoare este plina de evenimente de gaming in Romania. De la competitii de esports la conferinte pentru dezvoltatori de jocuri, intregul ecosistem al jocurilor video va fi in centrul atentiei. Esport Summit este ocazia perfecta pentru a analiza unde ne situam in comparatie cu tari precum Marea Britanie, Germania, Franta sau Statele Unite. Din pacate, suntem in urma multor tari, inclusiv Rusia. Avem nevoie de un mediu politic mai implicat si cu viziune. Din fericire, talentele individuale din Romania reusesc sa performeze pe scena internationala fara prea mult sprijin. Tudor Daescu, presedintele Esports Summit.
Saptamana 3-9 iunie 2024 aduce o serie de evenimente pentru gamerii din Romania, inclusiv Dev.Play, conferinta dezvoltatorilor de jocuri video din Romania si Europa de Est, Gaming Maraton, cel mai mare festival online unde gamerii pot interactiona cu streamerii lor preferati, si Esports Kings, cel mai mare circuit de esports din Romania.
La Esport Summit 2024, vor fi abordate urmatoarele teme:
- Panel 1: Situatia esports in Romania in 2024. Campionatul Mondial gazduit de Romania a avut un impact pozitiv?
- Panel 2: De ce au nevoie brandurile de esports si cum pot competitiile sa atraga parteneri comerciali?
- Panel 3: Cum poate Romania sa faca istorie in gaming si sa integreze educatia prin jocuri video?
- Panel 4: Cum poate Romania sa transforme succesele individuale in performante de echipa si sa imbunatateasca starea generala a esports-ului romanesc?
Participantii la paneluri includ personalitati de la Microsoft Romania, Nexus Gaming, Digital Crusade, BCR, NEPI Rockcastle, Samsung Romania si Bulgaria, Universitatea Politehnica Bucuresti, ASUS Romania si multi altii.