Team Spirit isi muta sediul in capitala Serbiei, Belgrad

Team Spirit isi muta sediul in capitala Serbiei, Belgrad

Organizatia de esports din Rusia Team Spirit isi muta sediul in Belgrad, Serbia, din cauza invaziei rusesti din Ucraina.

Intr-un document oficial scris de Team Spirit, organizatia va ,,abandona planurile de extindere a infrastructurii de la Moscova”.

CEO-ul Team Spirit, Nikita Chukalin, a acordat un interviu pentru Escorenews.com legat de miscare. Organizatia avea nevoie de o noua tara unde sa-si mute sediul, iar Serbia a fost solutia pentru nenumarate motive. Motivele includ pozitia geografica care influenteaza pingul in joc, economia si disponibilitatea legalizarii rezidentei.

Team Spirit a castigat cel mai recent Dota 2 The International in 2021, care a fost tinut in capitala Romaniei, Bucuresti.

,,Totul se schimba, iar una dintre aceste schimbari este situatia actuala dintre Rusia si Ucraina, de unde provin multi dintre jucatorii si angajații noștri. Avand in vedere circumstantele, atat practice, cat si etice, decizia de mutare pare a fi singura corecta.” a spus Team Spirit in declaratie.

Chukalin a afirmat ca deja 60% din jucatorii si angajatii Team Spirit se afla deja in Belgrad. Compania va organiza un nou sediu si spatiu pentru bootcamp acolo.

Nu se stie inca durata in care Team Spirit va sta in Serbia sau daca miscarea este permanenta.

Invazia Rusiei a avut un impact considerabil in esports. ESL Gaming a suspendat Gambit si Virtus.pro din competitiile sale.

Dupa ce Vladimir Putin a felicitat Team Spirit pentru performanta din Bucuresti, acesta se pare ca a devenit repede motivul pentru care Team Spirit are de suferit.

Un numar destul de mare de organizatori au sanctionat echipele bazate in Rusia. Printre acestea se numara Beyond the Summit, Elisa Esports, BLAST si altele.

Team Spirit a ramas neafectata de aceste sanctiuni. Echipa a donat recent banii castigati la evenimentul GAMERS GALAXY pentru International Red Cross.

Exit mobile version