Riot Games vrea sa faca progrese in a elimina toxicitatea din Valorant, asa ca introduce un sistem de a trage cu urechea la voice-chatul din joc.
Riot a lansat un raport care descrie masurile pe care le iau impotriva toxicitatii din Valorant. Programul care inregistreaza si analizeaza voice-chatul va fi lansat in beta anul acesta. Sistemul va functiona doar asupra jucatorilor care au fost raportati pentru comportament toxic.
Informatiile despre program nu sunt foarte detaliate. Raportul s-a concentrat mai mult pe planurile din prezent. Riot explica mai mult despre impactul pozitiv pe care il au ,,reporturile” oferite jucatorilor toxice. Ar fi fost interesant sa aflam ceva mai specific, de exemplu de cate ori trebuie sa fie raportat un jucator pentru a-l suspenda.
Desi doar in luna ianuarie au fost suspendati peste 40.000 de jucatori, studiile Riot asupra jucatorilor spun ca acestia tot se plang de toxicitate.
,,Am observat ca frecventa cu care jucatorii se confrunta cu hartuirea in jocul nostru nu a scazut semnificativ. Pe scurt, stim ca munca pe care am facut-o pana acum este, in cel mai bun caz, fundamentala si mai sunt multe de construit pe deasupra in 2022 si mai departe.” a spus Riot.
Riot a continuat sa explice planurile de viitor pe care le au cu sistemul anti-toxicitate. Pe scurt, compania doreste sa execute sanctiuni mai severe, pe motiv ca sistemul deja existent a fost analizat mult timp si functioneaza cum trebuie. Un alt plan este sa ofere sanctiunile instant. Deobicei, pana jucatorul toxic este suspendat, apuca sa mai joace un meci-doua, ceea ce nu le convine celor de la Riot.
Majoritatea planurilor de viitor orbiteaza in jurul sistemului de moderare a vocii. Riot Games nu asteapta sa faca un sistem perfect (,,deoarece nu va fi niciodata perfect”) asa ca vor continua sa ne actualizeze despre progresele in aceasta directie.