Ioana Mischie este cea care a initiat proiectul DreamNA. Planurile sale spun ca va lansa proiectul neuro-VR in prima jumatate a anului 2022. DreamNA presupune cautarea viselor care pot fi redate in realitatea virtuala. DreamNA este sustinut de asociatia Arden prin studioul de game development romanesc Amber.
DreamNA este o experienta interactiva si inovatoare, in care realitatea virtuala calatoreste senzorial in lumea subconstientului uman.
Premiza proiectului concepe realizarea unei arhive ale viselor umane, care vor putea fi accesata si explorata prin VR. Studiile arata ca majoritatea oamenilor peste 1 an viseaza de 4-6 ori pe noapte. Cu toate acestea, ei uita intre 95% si 99% dintre vise. De aceea, DreamNA doreste arhivarea viselor sub forma unei librarii, redandu-le in VR.
Talentul din spatele industriei de dezvoltare a jocurilor video a sarit in ajutorul proiectului. Asociatia Arden colaboreaza in acest proiect cu ajutorul specialistilor din Amber. Mentorii si adviserii au ghidat echipa de dezvoltare a proiectului.
Ionut Gabriel Solomon (creative director) a contribuit la introducerea elementelor de game design in structura viselor. Alexandru Baia (tech art) a oferit consultanta in transpunerea elementelor vizuale din 3DMax in Unreal. Rachael Newport (Amber Mexic) a sprijinit partea de user experience.
DreamNA este un proiect artistic momentan, dar poate folosi unui scop terapeutic. Conform unui studiu lansat de Neuro-Oncology in 2016, pacientii care sufera de tumori cerebrale isi pot pierde abilitatea de a visa. Cu ajutorul DreamNA, pacientii ar putea experimenta visele cu ajutorul realitatii virtuale.
Primul vis este in curs de finalizare, iar cine doreste sa-si impartaseasca visele marcante, o pot face printr-un formular. Acesta poate fi completat pana pe 20 decembrie. Cei ce vor fi selectati pentru a fi adaptati in VR, vor fi creditati in cadrul proiectului.