Sony isi creeaza propria versiune de Game Pass

Sony isi creeaza propria versiune de Game Pass

Sony va combina serviciile actuale PlayStation Plus si PlayStation Now pentru a crea propria versiune de Game Pass.

Cei de la Sony planifica sa lanseze un abonament similar cu Xbox Game Pass al Microsoft. Conform Bloomberg, serviciul ce va furniza jocuri va fi live in primavara anului viitor.

Numele de cod al serviciului este Spartacus. Acesta va combina actualele PlayStation Plus si PlayStation Now intr-o singura unitate. Documentele indica faptul ca PlayStation Plus va ramane in functiune, in timp ce PlayStation Now va disparea.

Momentan, PlayStation Plus este necesar pentru gamingul online pe consolele celor de la Sony. Serviciul ofera o selectie de jocuri gratuite lunar. Intre timp, PlayStation Now este folosit pentru a reda sau descarca o varietate de jocuri retro marca PlayStation.

 

Noutatile nu sunt confirmate oficial. Totusi, nu ar fi surprinzator sa avem o librarie mai mare si mai noua de jocuri, bazate pe subscriptie. Xbox Game Pass are in momentul de fata peste 20 milioane de abonati, reprezentand un succes major pentru Microsoft. Asta inseamna 20 milioane de utilizatori care platesc firmei lunar o suma modesta. Sony nu poate concura cu un asa serviciu momentan, pentru a atrage potentiali cumparatori de console.

Sony se bazeaza pe exclusive pe care Microsoft nu le are, dar nu este destul.

Sperantele sunt ca serviciul sa fie disponibil atat pe PlayStation 4 cat si PlayStation 5, pentru a asigura un numar cat mai mare de useri. Intrebarea este, daca vor oferi copii si pentru PC. Pana recent, PlayStation nu-si porta jocurile pe alte dispozitive. Dar odata ce jocuri precum God of War sau Uncharted au aparut pe PC, PlayStation Now nu mai este singurul serviciu care functiona astfel.

Cu siguranta sunt gameri in lumea intreaga care isi doresc titlurile clasice PS pe computerul personal. Plus ca multi prefera un abonament care ofera o multime de jocuri, decat sa plateasca $60 pe un singur joc.

Exit mobile version