Lansat in luna martie a lui 2024 cu surle si trambite, microfonul Galileo este al 2-lea entry al celor de la AQIRYS pe piata microfoanelor de PC, dupa ce anterior au incercat segmentul acesta de produse cu microfonul Voyager.
Brand-ul romanesc AQIRYS a avut mare grija pana acum cu pasii pe care i-au facut in piata, nu doar in retailul romanesc, ci si afara.
Ca abordeaza diversi producatori OEM nu e o noutate. Bine, lucrul asta il fac mai toti, inclusiv branduri mult mai mari. De pilda, Corsair isi fac sursele in camara celor de la Seasonic. Enforfy isi fac AIO-urile la Synergy Cooling. Si lista tot continua.
Ei bine, AQIRYS si-a inteles bine rolul in piata. E drept, au avut si ocazia sa invete din greselile altora. Asta pentru ca multi producatori care nu aveau in spate un brand reputabil s-au aruncat ca hapsanii in aceasta “nisa” si, ei bine, sa o spun politicos, as zice ca nu le-a iesit prea bine.
AQIRYS a luat-o treptat, cateva ramuri de produse, nu s-au avantat foarte mult. Au intrat tiptil in sfera surselor, carcaselor, racirilor pe aer si lichid, dar si a perifericelor de gaming.
Dar cel mai important, au inteles ca pe langa ca trebuie sa oferi un produs de calitate macar medie, trebuie sa ai si un pret de lista pe masura. Si da, AQIRYS a facut asta.
Bine, asta cu pretul de lista trebuie tratata ca atare. In cazul in care iti listezi produsele prea sus, sunt mari sanse sa nu vinzi nimic si sa tragi oblonul dupa cateva luni sau in cel mai fericit caz dupa cativa ani de activitate. Daca ai preturi de lista prea jos nu doar ca risti sa strici piata, ci risti si ca potentialul cumparator sa te priveasca circumspect, la modul “de ce bai nene baietii astia au o carcasa in care intra o placa de baza EATX la doar 80 euro, cand cel mai ieftin model de la concurenta e cu 30% mai scump?” Antonio Spulber, barbos profesionist.
De la prezenta lor pe piata, AQIRYS au avut cateva produse interesante. Au scos cateva carcase ceva mai aparte, printre care si AQIRYS Aquila. Au scos si cateva raciri interesante precum AQIRYS Hydra 360 sau Aquarius 360. Ma rog, lista poate continua, dar ati prins esenta mesajul pe care incerc sa-l transmit.
Practic, AQIRYS sunt atenti la cerintele din piata si daca au posibilitatea, scormonesc serios pana si in pamant sa ofere un produs cu care sa nu se faca de ras, listat la un pret corect.
Si presimt ca AQIRYS Galileo o sa faca si el parte din aceasta categorie. Dar hai sa vedem daca asa este sau ma inseala instinctul de veterat RGBist.
Specificatii
Denumire produs | AQIRYS Galileo |
Tip microfon | Condenser |
Tip captare | Omnidirectionala |
Model polar | Cardioid |
Conexiune | USB Type-C |
Freq | 20 - 20.000 Hz |
Sensibilitate | -38 dB |
Sample rate | 192 kHz/ 24 bit |
Buton mute | Da |
Noise-Cancelling | Da |
Lungime cablu | 2 m |
Port monitorizare | Jack 3.5 mm |
Compatibilitate | - macOS - Windows - Android |
SRP | 550 lei |
Galerie foto
Continut, constructie, design si calitate audio
Ei bine, desi azi vorbim de un alt microfon, ideea de baza pare ca s-a pastrat, AQIRYS ofera un bundle (foarte) generos in pachetul lui Galileo, printre care:
- microfon + suport birou
- boom arm + prindere birou
- ring light
- trepied
- ball head pentru trepied/ring light
- zip ties
- adaptor nuca microfon
- pop filter
- phone holder cu filet 1/4
Deci, utilizatorul care-si procura microfonul AQIRYS Galileo poate utiliza produsul in doua ipostaze diferite. Fie utilizand suportul de birou pe care vine deja montat microfonul, fie prin utilizarea boom arm-ului inclus in pachet, pe care isi poate prinde si pop filterul care se afla in pachet. Daca vrei sa nu ai captezi vibratiile emanate de tastatura, dar si sa salvezi nitel spatiu pe suprafata de lucru, te-as sfatui sa utilizezi boom arm-ul.
Suportul pe care vine AQIRYS Galileo montat se conecteaza la un cablu USB Type-C, insa in pachet se gaseste si un adaptor Type-C to USB A in cazul in care utilziatorul doreste sa foloseasca portul respectiv. Iar boom arm-ul are un mini canal interior, in care este tras cablul, asta ca sa scape de eventualul deranj vizual al utilizatorului. Dar cand vine vorba de boom arm, utilizatorul are “ocazia” de a conecta doar prin portul USB A.
AQIRYS Galileo este un microfon de dimensiuni reduse, ce masoara in lungime 17 cm cu o latime de ~5.5 cm. Acesta are montat un shockmount, asemanator cu microfoane precum HyperX Quadcast, HyperX Quadcast S sau ROG Carnyx.
Suportul de birou are o talpa de 10 cm lungime si latime, iar impreuna cu microfonul montat atinge o inaltime de 23 de cm.
Pe spate acesta are un comutator de mutare a tipului de captare a sunetului, adica fie sa capteze omnidirectional, fie doar din fata lui.
Microfonul AQIRYS Galileo este plug and play, nu beneficiaza de software. De asemeanea, acesta este compatibil cu gadget-urile cu sisteme de operare Windows, macOS si Android.
AQIRYS Galileo beneficiaza de un port jack 3.5 mm destinat monitorizarii. De asemenea, pe partea superioara, se afla trei butoane tactile. Unul destinat noise cancelingului, al 2-lea pentru tap mute/unmute, iar al 3-lea de cycle al iluminarii RGB. In partea inferioara microfonul AQIRYS Galileo are si un potentiometru pentru gain.
Ring light-ul din pachet se alimenteaza la USB, avand posibilitatea de a fi setat pe lumine rece, neutra sau calda. La trepierd si ring light poti atasa si ball head-ul din pachet, in cazul in care doresti sa inclini intr-o pozitie anume iluminarea.
De asemenea, utilizand un alt accesoriu din pachet, anume phone holder-ul, ei bine nu trebuie sa mai continui fraza pentru ca sunt convins ca ati inteles ideea din denumirea produsului auxiliar. Spoiler, pe fundal aveti in sloth.
Si totusi, cum se aude microfonul AQIRYS Galileo? O fi bun, o fi rau? O avea numerele castigatoare de la loto? Rabdare, rabdare, va raspund usor la toate.
Microfon default, out the box, fara noise canceling
Cu noise canceling
Verdict? Ei bine, cu noise canceling pornit, imi sugruma putin din voce, de parca as avea niste mentosane pe gat si nu as putea sa scot prea mult aer din plamani spre gura. Adica similar cu ce face Discord, cu noise suppression.
Vanilla, adica cum se aude in mod default, AQIRYS Galileo mai ciupeste pe ici colo niste sunet de fundal, dar macar vocea este fluenta si nu se aude in valuri.
Concluzie
AQIRYS Galileo s-a descurcat bine cat timp l-am utilizat, nu mi-a imbunatatit vocea de melc nedus la balta, dar nici nu avea saracutul de el cum sa faca asta. Nici vreo profesoara de canto nu poate face asta.
Calitatea audio a fost una buna, chiar daca pe ici pe colo a mai prins vreun claxon din trafic (am biroul la bulevard), un click de mouse sau vreo tastatura maltratata, ce sa mai, diverse sunete de fundal. Insa sa fim sinceri acum, in utilitatea sa, automat utilizatorul beneficiaza de ceva ajutoarea pe partea de software ca sa le imbunatateasca viata.
Utilizatorul vrea sa foloseasca microfonul doar un voicechat pe Discord sau Teams? Ei bine, pentru prima varianta, filtrele software din aplicatie o sa-ti astupe si sunetul de pe fundal care se aude de la vecini. Iar daca ai o placa video cu arhitectura RTX, nu conteaza ca este de generatie noua sau veche, o poti rezolva prin NVIDIA Broadcast.
Vrea utilizatorul sa faca streaming? Revin iar in tema solutiile de mai sus, anume solutia oferita de cei de la NVIDIA, dar in cazul de fata si filtrele interne din OBS.
Vrea utilizatorul sa cante? Ei bine, aici doar audio tune te poate ajuta.
Lasand gluma deoparte, AQIRYS Galileo este un microfon bun. Dar devine si mai bun, datorita bundle-ului cu care este livrat, care ca intreg pachet totul este chef kiss.
Baietii (si fetele) de la AQYRIS au inclus in pachet un suport de birou, un boom arm, un ring light si trepied pentru acesta, un pop filter, dar si multele altele. Doar ca sa-ti usureze tie viata.
Si totul este dus la culme cu pretul de lista al lui AQIRYS Galileo, care este de doar 550 lei. Iar acum sa fim sinceri, la pretul asta de 110 euro, daca stai sa cotrobai la celelalte tarabe, in cel mai bun caz gasesti un microfon decent si cam atat. Cei de la AQIRYS prin bundle-ul lui Galileo iti ofera tot tacamul, doar doar ajungi peste noapte content creator.
Iar cand vine vorba de publicul tinta pentru AQIRYS Galileo, ei bine, am doua categorii in minte. Primul, cel care e la inceput de drum cand vine vorba de content creation, fie ca e streaming pe Twitch sau vrea sa faca voice over pentru video-uri pe Youtube.
Iar al 2-lea este cel care este maltratat emotional de prietenii sai internauti ca se aude prost si cedeaza peer pressure-ului in a-si achiziona un microfon independent fata de cel prezent pe castile sale de gaming. In ambele cazuri, este un punct comun: un buzunar fericit, asta pentru ca nu trebuie sa investesti prea mult.