Fenomenul RGB a luat cu asalt in ultimii 2-3 ani cam tot domeniul asta de componente si periferice de PC-uri.
Daca inainte in mare iluminarea RGB o gaseai pe periferice precum mousi sau tastaturi de gaming. Mai gaseai aruncata iluminarea si pe componente pe logo-ul placii video sau pe placa de baza.
Dar in ziua de azi, “gama” RGB-ului s-a extins enorm. Si spun asta sunt si eu afectat de asta. Desi mi se parea ceva “meh”, in clipa de fata a suferit mai multe modificari, lucru ce-l consideram macabru in trecut. Daca toata lumea are combo-ul clasic MB+GPU RGB, dar se extinde si spre module RAM sau ventilatoare, la mine situatia e altfel. Pana si cablurile de alimentare ATX si PCIe.
Si uite asa, fenomenul s-a extins si catre mousepad-uri. N-a fost HyperX primul producator care a scos covoare cu RGB pentru mousi. Dar sigur nici ultimii. Pentru ca, daca baietii astia chiar scot asa ceva, inseamna ca exista si cerere, nu?
Specificatii
Produs | Mousepad HyperX Fury Ultra RGB |
Dimensiuni | 359.4 x 299.4 mm |
Material | Polycarbonat |
Altele | Iluminare RGB |
Utilizare
Unde puteam sa stresez nitel mousepad-ul decat in jocuri. Cum iau o mica pauza de CS:GO, l-am frecat (la propriu) in aimlab, Dota2 si Doom.
Iar ca soareci, am utilziat Razer Deathadder v2 Mini si Asus ROG Chakram Core.
Mie mi-au placut mereu mousepad-urile cu suprafata hard. M-am inteles perfect cu produse precum cu S&S sau SP. Dar au trecut ceva ani de la ultima mea experienta pe o astfel de suprafata.
Singurul motiv pentru care am renuntat la suprafata hard se afla pe burta oricarui mouse: skatez-urile. Le toceam incredibil de repede si efectiv imi era sila sa le schimb in mod regulat.
Constructie
Suprafata lui HyperX Fury Ultra RGB pare ceva similar cu ce lansau cei de la func acum multi ani. Adica cand existau, pana sa intre in portofoliul celor de la fnatic.
Este o suprafata neteda, mult mai prietenoasa cu skatez-urile vs padurile legendare precum S&S sau Exactmat.
Marea problema a mousepad-ului este ca nu poate fi utilizat decat cu un mouse wireless. Sau utilizand in cordholder, dar e mai mare deranjul deja. Asta pentru ca au centrat cablul si plasticul de unde mai reiese o raza RGB. Si firul mouse-ului se blocheaza fix acolo.
Ok, te forteaza sa folosesti un mouse wireless, poate chiar pe cel din portofoliul lor, anume Dart. Pai si de ce n-au integrat si o incarcare wireless Qi? Ca este ceva extrem de banal.
Am fost fortat sa folosesc mousepad-ul intr-o parte, cu mustiucul in partea stanga, spre tastatura.
Din pacate, mouse-ul de la Asus era aprope inutilizabil fara casti pe cap. Asta pentru ca, datorita skatez-urilor cu care este dotat, se auzea ca si cum m-as fi apucat sa dau cu smirghelul.
In schimb, cand am pus Razer Deathadder v2 Mini pe suprafata, lucrurile s-au schimbat. Sunetul a incetat sa fie atat de enervant, iar soarecul patina in voie, fara probleme.
HyperX probabil au considerat ca o sa atraga cu iluminarea RGB. Dar nici aici nu atrage foarte fain. Asta pentru ca, iluminarea este oarecum “bagata” sub mousepad.
Iar lucrul asta e cu dus si-ntors. E bine ca nu-ti atrage atentia cand te joci. Dar partea proasta e ca fix punctul forte cu care teoretic trebuie sa atraga publicul, anume iluminarea RGB, nu sare deloc in evidenta.
Concluzie
Sincer, mie de fel imi plac produsele HyperX. Totul mai putin mousii.
Ei bine, aparent am mai gasit un produs care nu-mi place.
Este un produs scump care nu ofera nimic deosebit. Si e utilizabil doar cu mousi wireless. Da, ~200 lei e cam mult pt un pad cu niste becuri sub el.
Ca bonus, desi pe pagina de prezentare a produsului, HyperX pretinde ca poate fi customizat utilizand aplicatia HyperX Ngenuity. Mie nu mi l-a vazut deloc. Si l-am incercat pe 3 device-uri.
Dar in fine, poate exemplarul pe care l-am testat are mici probleme. Sau poate e faulty ultima versiune de Ngenuity.
Suprafata este una placuta, mouse-ul patineaza frumos pe el, dar nu se poate salva doar cu asta.
Per total, sunt dezamagit, aveam asteptari mai mari. Aparent in ziua de azi, trantesti iluminare RGB pe un produs si gata, e de gaming.