A leak-uit Nvidia Source 2 pe CSGO sau a intrat in hora cu Valve sa ne trolleze?

A leak-uit Nvidia Source 2 pe CSGO sau a intrat in hora cu Valve sa ne trolleze?

Intrebarea eterna adresata celor de la Valve din partea comunitatii de Counter-Strike: Global Offensive este categoric cand trecem pe engine-ul Source 2?

De-a lungul timpului Valve tot gasea scuze pentru aceasta migrare, de la un engine invechit, instabil si intortocheat, la ceva oarecum optimizambil, dar si care suporta implementari mult mai interesante decat batranul Source 1.

Una din scuzele cele mai des utilizate fiind faptul ca au dificultati in a migra cosmeticele dintr-un engine in altul, dar si contentul din comunitate. Behind the scenes, diversi actuali sau fosti developeri declarau ca fie au fost mutati pe alte proiecte, astfel proiectul ramanand in pom, fie ca Source 1 este un adevarat calvar si trecerea este mult mai grea decat se anticipa.

Ulterior, intr-un interviu un reprezentant Valve a afirmat ca studio-ul doreste urgentarea trecerii jocului sub Source 2, iar ca termen dat acesta a specificat ca ar dura in jur de 6-12 luni. De atunci linisite. Si totusi, nu ne mira asta, asta pentru ca daca ai avut ghinionul sa te atasezi de un joc din portofoliul celor de la Valve, nu conteaza ca e vorba de CS:GO, Dota 2, Team Fortress 2 sau orice alt titlu, vei ajunge singur la concluzia ca Valve time != real time.

Au trecut aproximativ trei ani de la acel interviu, iar exceptand mici linii de cod la fiecare update primit de CS:GO, in care erau posibile string-uri catre Source 2 sau pur si simplu un troll din partea celor de la Valve, publicul nu a primit nimic palpabil.

Si totusi recent am avut parte de o mica scanteie, culmea, nu din partea celor de la Valve. Ultimul driver video al celor de la Nvidia a introdus suport pentru doua executabile, anume csgo2.exe si cs2.exe.

Acum comunitatea se intreaba daca in IP-ul celor de la Valve o sa primeasca in sfarsit ce a tot cerut comunitatea in gura mare de la Valve, anume migrarea catre Source 2, servere cu tickrate 128 pentru modul matchmaking si nu in ultimul rand imbunatatirea anticheat-ului.

Ar cam fi cazul sa apara ceva miscari de trupe, asta pentru ca Valve a neglijat total CSGO in ultima perioada, acesta primind update-uri foarte rar, desi culmea, jocul in clipa de fata are cei mai multi jucatori activi, playerbase-ul fiind in cel mai bun moment alltime.

Exit mobile version