Fortnite ar putea fi pe lista neagra de la Apple pentru 5 ani

Fortnite ar putea fi pe lista neagra de la Apple pentru 5 ani

Pe masura ce Apple vs Fortnite continua, Apple a respins solicitarea celor de la Epic de a-si restabili contul de dezvoltator.

Apple nu va reintegra contul de dezvoltator al celor de la Epic. Conform fondatorului si CEO-ului de la Epic, Tim Sweeney, Apple a trecut Fortnite ,,pe lista neagra”. Acest lucru este valabil pana cand dezvoltatorul va epuiza procesul de apel, ceea ce poate dura si 5 ani.

Cand a inceput luna septembrie, lucrurile pareau sa fie bune pentru Epic. Judecatorul Yvonne Gonzalez-Rogers a decis ca Apple trebuie sa permita optiuni third-party de a plati in joc. Insa fericirea nu a durat mult, pana s-a decis ca Epic sa plateasca aproximativ $3.5 milioane + 30% din ce au colectat de la Fortnite pe iOS.

Fortnite ramane absenta de pe magazinul Apple, iar Sweeney declara intr-un post pe Twitter ca ,,Apple a mintit.”

Sweeney a dezvaluit plata de $6 milioane catre Apple din cauza deciziei curtii. Mesajul sau include cererea ca Apple sa reinstaureze Fortnite si promite ,,ca o sa respecte regulile Apple oriunde si oricand lansam noi produse pe platformele Apple”.

Raspunsul celor de la Apple este unul negativ.

,,Si-a exercitat discretia de a nu restabili contul de program al dezvoltatorului Epic in acest moment. In plus, Apple nu va lua in considerare nicio cerere suplimentara de reintegrare pana cand hotararea instantei de district nu va deveni definitiva și neapelabila.” – a raspuns Apple.

 

Exit mobile version