AMD anunta noi numere de model pentru procesoarele mobile 2023+

AMD anunta noi numere de model pentru procesoarele mobile 2023+

AMD a anuntat oficial noul sistem de denumire pentru a sustine familia de procesoare mobile din 2023.

AMD a inregistrat o crestere incredibila a afacerii sale mobile – livrarile de notebook-uri cu procesoare Ryzen au crescut cu 49% in doar doi ani. La randul sau, a reinvestit in categorii de procesoare complet noi pentru 2023, inclusiv „Mendocino” pentru notebook-uri standard bogate in functii si „Gama Dragon” pentru jocuri de top.

Pe masura ce se indreapta spre 2023 si au facut deja anuntul oficial al noilor procesoare Ryzen 7000 si al noii arhitecturi Zen 4, viitoarele lor cipuri mobile pe 5nm vor fi anuntate oficial la CES 2023. Inainte de a ne pregati pentru potrofoliul Ryzen 7000 AMD a declarat ca aceste noi procesoare mobile vor fi toate marcate conform sistemului:

Anul portofoliului: Ofera o idee despre anul model in care traieste procesorul.

Segment: ,,Ne ajuta sa comunicam performanta „dintr-o privire” a clientilor care navigheaza in magazin. De exemplu, Ryzen 9 sunt intotdeauna cele mai rapide si mai bogate procesoare ale noastre. Acest lucru ii ajuta pe clienti sa faca cumparaturi incrucisate dintr-o privire si este cel mai comun mod in care clientii compara procesoarele.”

Arhitectura: ,,O apreciere catre clientii nostri entuziasti, am vrut sa ne asiguram ca puteti vedea ce versiune de „Zen” traieste in interiorul cipului.”

Izolarea caracteristicilor: O concesie la arhitecturi precum „Zen 3” versus „Zen 3+”, care nu pot fi articulate pe deplin doar in digitul arhitecturii. Schimbarea acestei cifre intre 0 sau 5 asigura ca doua arhitecturi diferite nu ajung in aceeasi familie Ryzen 70xx.

Factor de forma/TDP: ,,Inovatia si cresterea AMD in spatiul mobil sunt deosebit de evidente aici, unde puteti vedea ca deservim mai multe categorii de design pe Windows si Chromebook.”

Sistemul este esential penrtu modul in care AMD isi va numi procesoarele, notebook-urile, laptopuri si altele din 2023.

Exit mobile version